Αγαπητοί Συνεργάτες,
Πρόσφατα τροποποιήθηκε, με νομοσχέδιο, η ημερομηνία έναρξης ισχύος της διάταξης για την επιβολή των κυρώσεων στη μη διαβίβαση των λιανικών πωλήσεων στην εφαρμογή e-send της ΑΑΔΕ.

Οι κυρώσεις, με βάση το άρθρο 173 ισχύουν από την 31η Οκτωβρίου 2022 και έχουν να κάνουν με παραβάσεις που διαπράττονται από την ημερομηνία αυτή και εφεξής.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΛΙΑΝΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Οφείλετε, καθημερινά, κατά την έκδοση του Ζ της ημέρας, να ελέγχετε στην οθόνη της ταμειακής σας ή του φορολογικού μηχανισμού σας, ότι πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η αποστολή των δεδομένων των λιανικών πωλήσεών σας. Αν διαπιστώσετε τυχόν πρόβλημα, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον τεχνικό σας για να εντοπίσει & να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Εναλλακτικά,

μπορείτε να κάνετε είσοδο με τους κωδικούς TAXISNET στο e-send (https://www1.gsis.gr/tameiakes/myweb/esend.php), επιλέγετε “Κατάλογος Διαβιβασθέντων Ζ” και στη συνέχεια, αφού συμπληρώσετε τον Αριθμό Μητρώου της ταμειακής σας ή του φορολογικού μηχανισμού σας ( αναγράφεται πάνω στο βιβλιαράκι της ταμειακής ), πατάτε στο κουμπί “Ερώτηση” και σας εμφανίζει τα Ζ που έχουν ανέβει.

Για περαιτέρω απορίες ή πληροφορίες είμαστε στην διάθεση σας.

Με εκτίμηση,
ΟΜΝΙΑ Ι.Κ.Ε.