Τι είναι

Το επαγγελματικό email είναι ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με ένα domain αντί μιας υπηρεσίας όπως το Gmail ή το Hotmail. Μία υπηρεσία όπως το Gmail παρέχεται εντελώς δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου. Για τον λόγο αυτό, ένα επαγγελματικό email εμπνέει εμπιστοσύνη καθώς και ασφάλεια στον παραλήπτη.

Τι χρειάζεται για να το αποκτήσω

Αρχικά χρειάζεται να κατοχυρώσετε το domain name που επιθυμείτε καθώς και ένα πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδας (Web Hosting).

Το domain στις ιστοσελίδες, λειτουργεί κάνοντας ανακατεύθυνση το πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον ιστότοπό μας πχ omnia.gr. Με τον ίδιο τρόπο είναι σε θέση να κατευθύνει το email σας στον σωστό διακομιστή αλληλογραφίας.

Η υπηρεσία φιλοξενίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας τύπος υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδας που λειτουργεί ειδικά και παρέχει πρόσβαση σε διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παραδείγματα όπου το επαγγελματικό email μπορεί να είναι χρήσιμο

  • Ιδιοκτήτες επιχείρησης: Ακόμη και αν λειτουργείτε ως ατομική επιχείρηση και δεν έχετε εργαζόμενους, έχοντας ένα προσαρμοσμένο email που σχετίζεται με το ίδιο domain όπως τον ιστότοπό σας, δείχνει πιο επαγγελματικό. Έχετε επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαφορετικούς σκοπούς, όπως π.χ. η εξυπηρέτηση πελατών, λογιστήριο.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες και ανεξάρτητοι εργολάβοι: Αυτή είναι μια άλλη περίπτωση όπου η κατοχή του δικού σας επαγγελματικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας βοηθά να συστηθείτε με τον πλέον επίσημο τρόπο. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές και η κατοχή μιας επαγγελματικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί μιας ελεύθερης συμβάλουν στην θετική κριτική.
  • Οργανισμοί: Το επαγγελματικό email δεν είναι χρήσιμο μόνο για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Αν έχετε ιδρύσει μια κοινότητα, οργάνωση ή αν είστε μέλος αυτής μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον εαυτό σας και για άλλα μέλη, για επαφές με άλλες κοινότητες, με τον τύπο ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.
  • Θέματα ασφαλείας: Η καταχώρηση του δικού σας domain και, στη συνέχεια, η χρήση ενός εξαιρετικά ασφαλούς κεντρικού υπολογιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να προστατεύσει την ανωνυμία, την ασφάλεια και το απόρρητο. Αν ανησυχείτε για το απόρρητο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε έναν καταχωρητή που προστατεύει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Φυσικά ακόμη και αν δεν ανήκετε σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, μπορείτε να κατοχυρώσετε το δικό σας domain και να το χρησιμοποιήσετε για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χωρίς κανένα πρόβλημα!

Στην ΟΜΝΙΑ, με την πολυετή εμπειρία μας, αναλαμβάνουμε πλήρως την δημιουργία του επαγγελματικού σας email, επιλέγοντας το κατάλληλο domain για την επιχείρηση σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2463055605 ή μέσω email στο info@omnia.gr