Σε συνέχεια της επένδυσης του Ομίλου ΟΤΕ στα δίκτυα οπτικών ινών, για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών της χώρας, ακολούθησε η επίσκεψη του Tim Höttges στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα στρατηγικό πλάνο, το οποίο θα φέρει το FTTH σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα αφορά την χρήση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων και στη δημιουργία υπερσύγχρονων υποδομών οπτικής ίνας που θα καλύψουν τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών με ταχύτητες Gigabit, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη.

Ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, με αφορμή αυτή την επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ επισκέφθηκε τα έργα εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών (FTTH). Εκεί συνομίλησε με τους ανθρώπους του Ομίλου ΟΤΕ που υλοποιούν το έργο στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, και παρακολούθησε όλη την διαδικασία, από το σκάψιμο της μικροτάφρου και το πέρασμα της οπτικής ίνας μέχρι την σύνδεση με την καμπίνα και τον τελικό χρήστη.

«Η Ελλάδα έχει ρέντα» δήλωσε σε σχετικό post στο LinkedIn του ο κ. Tim Höttges. Επίσης δήλωσε ότι «Η Ελλάδα αποδεικνύει πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εφικτός. Τόσο στις εταιρείες όσο και στις κυβερνήσεις. Με σαφή στρατηγική και τολμηρές αποφάσεις. Εγώ, προσωπικά, παραμένω εντυπωσιασμένος. “Οι διακοπές στην Ελλάδα” θα πρέπει να είναι ο επόμενος “τουρισμός στη [Σίλικον] Βάλεϊ”»

Στη συνέχεια τόνισε ότι «Στην εποχή του Artificial Intelligence, των Big Data και του Metaverse, η οπτική ίνα είναι δύναμη προόδου. Κάθε περιοχή που αποκτά πρόσβαση σε FTTH, αναβαθμίζεται. Γι’ αυτό αυτή η επένδυση είναι τόσο σημαντική».

Σας παραθέτουμε την σχετική ανάρτηση: