Παράταση στην αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 31 Μαρτίου 2022 η τελευταία παράταση που δόθηκε για την αντικατάσταση των ταμειακών μηχανών με νέου τύπου που χορήγησε η ΑΑΔΕ. Αυτό σημαίνει ότι η πλήρης σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet και η online διαβίβαση των στοιχείων, μπορεί να γίνει από 1η Απριλίου 2022 και μετά. Πρόκειται για 179 τύπους ταμειακών μηχανών, οι οποίες πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν μπορούν να συνδεθούν online με το Taxisnet. Οι ταμειακές «κλειστού τύπου», θα περιλαμβάνουν POS, βάζοντας «μπλόκο» στη φοροδιαφυγή του ΦΠΑ η οποία στερεί κάθε χρόνο από τα κρατικά ταμεία σημαντικά έσοδα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις που δεν θα αντικαταστήσουν τις ταμειακές μηχανές παλαιού τύπου, θα τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για κάθε έλεγχο.

Η σχετική διάταξη του ν.ν. 4174/2013 προβλέπει ότι «όποιος εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού μηχανισμού ή από εγκεκριμένο και μη δηλωμένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, τιμωρείται με πρόστιμο ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ, ανά φορολογικό έλεγχο».

Στην ΟΜΝΙΑ με βάση την εμπειρίας μας στον χώρο της μηχανογράφησης έχουμε την δυνατότητα να σας προτείνουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό όσον αφορά τις ταμειακές μηχανές και τους φορολογικούς μηχανισμούς. Η εταιρεία μας, προσφέρει ταμειακά συστήματα που ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις της επιχείρησης σας. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας τηλεφωνικά στο 2463055605 ή στείλτε μας email στο info@omnia.gr